Bine ai venit la bord! Tocmai te-ai îmbarcat într-o cursă aeriană specială, care va “survola” culisele aviației, pentru a te ajuta să îți depășești frica de zbor! Echipajul:  Școala Superioara de Aviație Civilă, AIAS (Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile) și voluntari ai Asociația Iubim Aviația.

Împreună, te așteptăm să descoperi cum se pregătesc echipajele de zbor, toate etapele unei călătorii cu avionul, cum arată o zi din viața unui pilot și a unui însoțitor de bord, dar și cum îți poți controla frica de zbor. Totul… chiar de pe scaunul de pasager al unui simulator dedicat pregătirii personalului aeronautic!

La final, vei avea ocazia să îți înfrunți teama și în zbor: poți fi unul dintre cei 3 dintre participanți care vor câștiga un zbor gratuit, alături de un pilot cu experiență.

0
ani de activitate a FricaDeZbor.ro
0
Pasageri ajutați să călătorească mai liniștiți
Zborul este pentru tine un necunoscut care îți provoacă anxietate? Când auzi cuvântul turbulențe te trec fiorii? Asociezi fiecare zgomot și mișcare nefirească a avionului cu un pericol iminent? Află că nu ești singurul care trece prin asta! Potrivit statisticilor, ești doar acel român, din 4, care se teme de călătoriile aeriene, iar acest atelier este pentru tine!

Noi credem că multe dintre motivele fricii de zbor pot fi eliminate prin cunoaștere, fapt pentru care te invităm la o prezentare unică, în culisele aviației și călătoriilor aeriene. Te așteptăm să cunoști și alți aviofobi ca tine și să găsești răspunsuri la toate întrebările care îți provoacă teamă de a călători cu avionul.

Înscrie-te chiar acum, prin formularul de contact de mai jos. Atelierul este gratuit, iar locurile sunt limitate la 30 participanți.

experiență în simulatorul de zbor
Cătălin Prală
Screenshot 2023-02-21 at 15.39.00

Joi, 20 iunie 2024, ora 12.00. Program:

Sosire participanți.

Începem atelierul cu o scurtă prezentare a speakerilor și a participanților. Nu ești singurul aviofob! Vei descoperi asta când vei auzi poveștile despre frica de zbor ale celor de lângă tine.

Moderator: Sebastian Radu (Fondatorul FricaDeZbor.ro și Președinte #AsociatiaIubimAviatia). 

Să descoperim cât de complexă este aviația și pe mâinile cui te lași atunci când te urci în avion.

De la tehnicieni, la însoțitori de bord și piloți, la controlorii de trafic aerian. Ce au în comun cu toții? Se pregătesc în cadrul SSAvC pentru meseria lor.

Află despre exigențele pregătirii în profesiile aeronautice, dar și ce presupune licențierea în profesiile aeronautice, de la reprezentanții Academiei Române de Aviație, principala instituție de pregătire din România.

Prezintă:

  • Ștefan Martinescu (Director General S.S.Av.C.)
  • Sorin Nica (Pilot Instructor)

Avionul este o adevărată minune a tehnicii, iar noi ne propunem să te ajutăm să descoperi ce îl face atât de special, dar și de sigur. Principiile de bază ale zborului, avionica, siguranță, dar și culisele unui zbor comercial.

Descoperă cum arată o zi din viața unui pilot comercial și cum se vede o călătorie cu avionul, din cabina de pilotaj!

Prezintă:

  • Cătălin Prală – comandant aeronavă și fondator #AsociatiaIubimAviatia

Facem o mică pauză de hidratare și, de ce nu, socializare.

Ce înseamnă să fii însoțitor de bord? Cum arată o zi din viața acestora? Cum pot ajuta ei persoanele cu frică de zbor? Găsește răspunsuri la întrebările tale, chiar de la ei și participă la exercițiile surpriză pe care ți le-au pregătit! Cu această ocazie, vei face și un tur de onoare al celei mai mari bază de pregătire din România pentru personalul aeronautic.

Prezintă: invitat surpriză, reprezentant SSAvC

9 din 10 persoane care au văzut Air Crash Investigations spun că au o anxietate când zboară, gândindu-se la ceea ce au văzut în acest serial. Este o gândire corectă, sau nu? Cum arată munca unui inspector aeronautic și cât de mult contribuie ceea ce vedem în emisiune la siguranța zborurilor de mâine?

Prezintă: Bianca Ștefania Gheorghe – inspector aeronautic AIAS

De unde provin fricile și cum este mai bine să le combatem? Sunt o soluție alcoolul și pastilele?

Prezintă:

  • Ioan Blaj, medic psihiatru și fondator Asociația Iubim Aviația
  • Invitat surpriză

Înainte de plecare facem câteva fotografii alături de cei care ne-au ajutat să descoperim îndeaproape aviația. Totodată, vom alege prin tragere la sorți și 3 participanți care să își înfrunte frica de zbor în mod practic, în calitate de copiloți ai unui avion real, de antrenament.

*zborurile se vor efectua la o dată ulterioară, stabilită de comun acord.

Organizatorii

Școala Superioară de Aviație Civilă: Principala instituție din România cu rol în pregătirea echipajelor de zbor și aeronautice – piloți, însoțitori de bord, tehnicieni și controlori de trafic aerian. Cu o infrastructură modernă, cea mai evoluată din țara noastră, S.S.Av.C. pregătește anual zeci de specialiști în domeniul aeronautic.

Asociația Iubim Aviația:  Singura Asociație din România care are ca scop promovarea aviației în rândul publicului larg, printr-un mix de activități în folosul acestuia: seminarii pentru cei cu frică de zbor, lecții introductive de aviație și orientare în carieră pentru tineri, în școli, organizarea de zboruri introductive pentru doritori, precum și orice alte activități cu și despre… avioane și zbor. Prin prisma Organizației, am pus bazele primului website din România dedicat aviofobiei – FricaDeZbor.ro, care din 2017 ajută pasagerii cu frică de zbor să călătorească mai liniștiți și mai informați – online și offline.

Unde?

Școala Superioară de Aviație Civilă, Băneasa, București

Înscrie-te acum, locurile sunt limitate la 30 de participanți

Completează formularul de mai jos și vei fi contactat (ă) pentru validarea înscrierii. Te rugăm să verifici mailul și în spam!

Pentru întrebări, ne găsești și la 0761.395.797.