Întrebări frecvente. Termeni și condiții pentru serviciile oferite prin ZborCadou.ro

Alege unul dintre voucherele zbor cadou (cu planorul, avionul, motodeltaplanul, elicopterul sau balonul), completează formularul de contact, iar noi te vom suna în cel mai scurt timp pentru confirmarea comenzii.

După această etapă, noi vom trimite voucherul către tine prin curier sau email (în format digital), alături de instrucțiunile pentru programare.

Plata se face ulterior, în baza facturii primite, prin virament bancar – în contul Asociației Iubim Aviația.

Asociația Iubim Aviația, prin ZborCadou.ro este un facilitator de experiențe aeriene – zboruri introductive – cu aparate de zbor încadrate în Aviația Generală Non-Comercială, pe teritoriul României. Toate zborurile sunt oferite de piloți verificați, cu experiență, cu aeronave sigure ce au reviziile la zi.

Asociația Iubim Aviația, având ca scop promovarea domeniului, organizează zboruri introductive, prin intermediul platformei zborcadou.ro. Acestea sunt în conformitate cu legislația națională și europeană, cu dispozițiile art. 6 alin. 41 lit. c) din Regulamentul nr. 965/2012 de stabilire a cerinţelor tehnice şi a procedurilor administrative referitoare la operaţiunile aeriene în temeiul Regulamentului (CE) nr. 216/2008 al Parlamentului European şi al Consiliului (regulament european cu aplicabilitate directă în România).

Astfel:

  1. Activitatea de zbor este organizată prin Asociația Iubim Aviația, având printre altele, ca scop, promovarea sporturilor aeronautice și a aviației (de plăcere), în vederea atragerii de noi membri ai Asociației, care să contribuie la dezvoltarea și propagarea mesajului acesteia și a activităților sale. Aceste zboruri sunt denumite, generic – introductive și reprezintă o activitate marginală a Organizației.
  2. Piloții sunt licențiați, au experiență și îndeplinesc cerințele legislative.
  3. Zborurile sunt efectuate pe teritoriul României, stat membru EASA.
  4. Aeronavele sunt operate de către organizații, școli de zbor sau în baza unor contracte de închiriere de tipul „dry-lease”.
  5. Sumele încasate nu generează profit.
  6. Decolarea și aterizarea au loc în condiții de zbor VFR, ziua, cu decolarea și aterizarea în același loc.
  7. Fiecare zbor este supravegheat de o persoană responsabilă de siguranța celor de la bord, care le explică pasagerilor toate aspectele de siguranță. Acestea sunt diferite și nu se conformează celor din aviația comercială și de transport.

Zborurile cu avionul au ca puncte de pornire:

Aerodromul Clinceni, aflat la 17 km de București.

Aerodromul Șirna, aflat la 40 de km de București, în Prahova.

Aerodrom Letca Nouă (Ghimpați).

Aerodromul Piatra Craiului, Zărnești.

Aerodromul Ghimbav, Brașov.

Aerodromul Tuzla, Constanța.

Aerodromul Costinești, Constanța.

Aerodromul Ilfoveni.

Aerodromul Bănești, Prahova.

Zborurile cu motodeltaplanul:

Aerodromul Șirna, aflat la 40 de km de București, în Prahova.

Zborurile cu elicopterul:

Moara Vlăsiei, Ilfov.

Zborurile cu balonul:

Gorneni, Giurgiu.

_

Acestea sunt locurile din care decolăm în cele mai frumoase aventuri aeriene!

Zborul de agrement, indiferent că este cu planorul, avionul, motodeltaplanul, elicopterul sau balonul, depinde de condițiile meteo. Fiind un zbor de plăcere, vizibilitatea trebuie să fie de peste 5 kilometri, viteza vântului să fie optimă ( maxim 3 m/s la decolare și 6 m/s în timpul zborului, să nu fie precipitații sau condiții de precipitații, iar terenul de decolare să fie uscat.

Din aceste considerente, se consideră un sezon optim de zbor perioada martie – noiembrie.

Vârsta minimă pentru a beneficia de serviciile oferite de zborcadou.ro este de 18 ani. Când vine vorba de vârsta maximă, nu există una.

Afirmativ, este ideal să ai până în 100 de kilograme pentru un zbor cu planorul, motodeltaplanul sau elicopterul, dar facem și excepții pentru un maximum de 120, în cazul zborului cu avionul.

Aeronavele cu care se zboară, atât în cazul “Zbor Cadou cu Planorul”, “Zbor Cadou cu Motodeltaplanul“, cât și în cazul “Zbor Cadou cu Avionul”, au cockpit-uri de două locuri. Acestea sunt utilizate și în școlarizarea viitorilor piloți, comenzile fiind duble: vei putea co-pilota și tu!

În cazul pachetului “Zbor Cadou cu Prietenii“, aeronavele utilizate sunt Piper PA28 și Cessna, având 2-3 locuri disponibile. Astfel, poți împărți experiența aeriană cu 1 sau 2 prieteni.

Dacă alegi “Zbor Cadou cu Elicopterul“, poți zbura alături de alți 2 prieteni, iar dacă alegi “Zbor Cadou cu Balonul”, alături de alți 3.

Rezervările sunt absolut necesare. Îți recomandăm să îți stabilești din timp experiența aeriană. Rezervările se fac prin telefon, direct cu piloții, conform instrucțiunilor care însoțesc voucherul.

Îți recomandăm să te programezi cu o săptămână înainte de data la care vrei sa zbori. Programarea se confirmă ulterior, printr-un telefon, cu 24 de ore înainte de ziua decolării. În cazuri excepționale, când condițiile meteo sunt instabile, confirmarea se poate face chiar și cu câteva ore înainte. Operatorii aerieni își rezervă dreptul de a amâna programarea dacă condițiile meteo nu permit desfășurarea activității în siguranță!

Se va face tot posibilul pentru a reprograma zborul de comun acord, la o dată cât mai apropiată.

Voucherele zbor cadou sunt valabile 12 luni de la momentul achiziției.

Conform legislației în vigoare, ai la dispoziție 14 zile de când ai achitat voucherul tău zbor cadou, pentru a-l returna și a primi contravaloarea lui.

În cazul în care nu mai poți ajunge la zbor în ziua programată, este important să contactezi pilotul la numărul de telefon pentru programări, de pe pliantul pe care l-ai primit, și să stabiliți împreună o altă dată la care să te bucuri de experiență.

Recomandăm sosirea cu 15 minute înainte. Întârzierea cu mai mult de 20 de minute la ora stabilită pentru decolare poate duce la amânarea zborului pentru o dată ulterioară! Neprezentarea, fără o anunțare prealabilă cu minimum 60 de minute înaintea orei stabilite, în ziua programată pentru zbor, poate duce la anularea voucherului. 

Numai daca ai bateriile încărcate și lentilele proaspăt șterse :).

În mod cert, mai periculos este drumul până la aerodrom. Aeronavele cu care sunt susținute activitățile propuse de Zbor Cadou au toate reviziile la zi, conform legislației în vigoare, realizate de mecanici atestați.

Totodată, piloții și instructorii cu care colaborăm au, fiecare, mii de ore de zbor la activ. Dacă tot nu te-am convins, nu uita de seminariile noastre gratuite pentru frica de zbor ;).

Ne dorim ca întotdeauna să îmbunătățim activitățile întreprinse. Ca atare, există șansa ca voucherele și valoarea acestora să fie schimbate. Dacă dorești un upgrade de la activitatea înscrisă pe voucherul tău la cea nouă, Asociația Iubim Aviația îți oferă 30% discount la diferența valorii voucherului. Ca exemplu – “zbor cadou cu prietenii“.