Despre proiect

Când suntem mici, îi imităm pe cei din jurul nostru.

Pe măsură ce creștem, luăm ca exemplu atitudinea și crezul celor de lângă noi care ne inspiră și pe care îi admirăm. Astfel de lucruri ne transformă în adulții de mâine.

Noi, Asociația Iubim Aviația, am cules de la voi cele mai frecvente întrebări, pentru EI, Oamenii aviației. Am adăugat însă și noi câteva, pentru VOI, pentru a vă oferi astfel informații utile în viață, pe care să le țineți minte și să le aplicați, în seria “Visuri la înălțime”.

Sperăm ca următoarele interviuri să vă inspire și să vă ofere încredere în voi, dar și să vă dea aripi să decolați spre îndeplinirea celor mai mărețe visuri!

Visuri la înălțime – Ep. 1 – George Rotaru – Director Aeroclubul României, Pilot Acrobat și Instructor

Am stat de vorbă cu dl. George Rotaru, între două antrenamente de acrobație, despre evoluția carierei sale în aviație, ca exemplu de perseverență, disciplină și dedicare, pentru noile generații. În final, a transmis un mesaj, dar și informații utile despre cum oricare dintre voi îi poate călca pe urme.

Visuri la înălțime – Ep. 2 – Ioan Istrate – unul dintre primii piloți de balon din România

Ioan Istrate, cunoscut printre ceilalți #OameniAiAviatiei ca „John Balon”, povestește cum primul zbor l-a făcut să își dea seama că asta vrea să facă de atunci înainte. Totodată, ne încurajează să luptăm pentru visele noastre și să nu ne lăsăm doborâți de gândul că avem nevoie de anumite aptitudini pentru a ni le îndeplini: totul se cultivă.

Visuri la înălțime – Ep. 3 – Mureșan Mihai Andrei – pilot de elicopter SMURD

“Dacă aș avea 10 vieți, în fiecare dintre ele m-aș face pilot”, spune Mureșan Mihai Andrei. Avea 14 ani când privea curios elicopterul ce ateriza în curtea școlii: visa ca într-o zi să să ajungă la manșa lui.

Pentru asta, și-a dedicat întreaga adolescență, iar astăzi este pilot în cadrul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I.

Cum arată o zi din viața lui? Cum a fost drumul de la vis la realitate? Ce sfaturi are pentru tineri? Ne-a povestit chiar el, într-o scurtă vizită pe care i-am făcut-o la hangar, pentru voi.

Visuri la înălțime – Ep. 4 – Toma Costin - însoțitor de bord

Costin a crescut la Casa de copii. O vizită cu ceilalți colegi, când avea doar câțiva ani, la hangarul de mentenanță de la ROMAERO, l-a făcut să se îndrăgostească iremediabil de aviație. Mai târziu, fix în adolescență, a aflat de cursurile gratuite oferite de Aeroclubul României. Astfel, după ore de teorie și examene, a devenit elev planorist, iar Aerodromul Clinceni a devenit tabăra sa de vară. Însă nu i-a fost ușor! Provenind dintr-un mediu plin de restricții, fără bani de buzunar, cu greu reușea să plece – cu bani împrumutați pentru biletul de autobuz, și să ajungă la zbor. Toate eforturile i-au fost însă răsplătite: astăzi este însoțitor de zbor, dar își continuă drumul către visul pe care l-a avut dintotdeauna: să piloteze avionul acela mare, pe care l-a admirat în copilărie.

Visuri la înălțime – Ep. 5 – Manuela Flodor - însoțitoare de bord

“O zi din viața unei însoțitoare de bord este efervescentă. Iar secretul succesului, în această meserie, este ca întotdeauna să zâmbești… încă de când ieși pe ușa casei, până te întorci”, spune Manuela Flodor, stewardesă și șefă de cabină cu 35 de ani experiență.

„Manu”, cum o cunosc cei din breaslă, a călătorit în aproape toată lumea și ne vorbește, în acest scurt interviu, despre drumul său de la vis la realitate, dar și despre materiile preferate la școală, în adolescență. După cum veți descoperi chiar voi, înclinația ei pentru anumite activități din programa școlară a ajutat-o enorm în viața profesională de mai târziu.